Koffie Guatemala Fair Trade biologisch

 

Guatemala beschikt over een verscheidenheid aan teeltgebieden en omstandigheden die spectaculaire koffie produceren. Tegenwoordig wordt het land vereerd als producent van enkele van de meest smaakvolle en genuanceerde kopjes ter wereld. We zijn er trots op om samen te werken met verschillende uitzonderlijke partners in het land om deze koffiesoorten op de markt te brengen.

 

Achtergrond

Tegenwoordig is de Guatemalteekse koffiesector een kolos. Het genereert ongeveer 40% van alle inkomsten uit de landbouwexport en bijna een kwart van de bevolking is betrokken bij de productie van de 3,6 miljoen zakken koffie die Guatemala jaarlijks exporteert.

De strikt harde bonen van Guatemala (die boven 1.350 meter boven zeeniveau worden geteeld) worden beschouwd als een van de beste koffie ter wereld. Met name bonen die op de zuidelijke hellingen van de vele vulkanen van het land worden geteeld, worden als zeer wenselijk beschouwd. Regionale mengsels uit gebieden als Atitlan en Huehuetenango worden met dezelfde ijver nagestreefd als afzonderlijke boerderijkavels uit Antigua. De geweldige koffiereputatie van Guatemala is een combinatie van de juiste omgevingsomstandigheden en een sterke focus op teelt- en verwerkingsmethoden. Koffie wordt op grote schaal verbouwd en groeit in 20 van de 22 departementen in Guatemala. Grote hoogten, constante regenval en mineraalrijke bodems maken koffie tot een uitstekend gewas in een groot deel van Guatemala. De bijna 300 unieke microklimaten zorgen ervoor dat Guatemalteekse koffie een breed scala aan smaken biedt. Bijna alle koffie is Arabica en 98% is in de schaduw geteeld. Bijna alle Arabica-productie is volledig gewassen, maar natuurlijke en honingmethoden worden steeds populairder en produceren veel uitstekende partijen. Velen in het land maken gebruik van experimentele verwerkingsmethoden, waaronder weken na het wassen, en Guatemalteekse boeren lopen voorop op het gebied van droogmethoden voor kassen. De grote hoogten, het diverse microklimaat, de consistente regenpatronen en de uitstekende teelt en verwerking van Guatemala zorgen voor een verscheidenheid aan onderscheidende soorten Guatemalteekse Arabica-koffie.

 

  • LAND                   Guatemala
  • LOCATIE               Acatenango, Antigua, Atitlan, Coban, Fraijanes, Huehuetenango, Nuevo Oriente, San Marcos       
  • HOOGTE               Boven 1.350 meter boven zeeniveau worden geteeld,     
  • SMAAK                  Cacao, nootachtig, bloemen, fruitig, zoet, wild wijnachtig.                                                    
  • CERTIFICERING      Fairtrade Biologisch     

 

 

Smaak omschrijving

De koffie heeft een zachte volle smaak met tonen van chocolade, karamel en sinaasappel een hele volle afdronk. 

Gezet als espresso ontstaat er een krachtige stevige smaak met een volle body.

Als cappuccino combineert de koffie uitstekend met de zoetheid in opgeschuimde melk tot een smaakexplosie.

De koffie is geschikt voor espresso, cappuccino's en voor flate white's

 

Verkrijgbaar

De koffie is verkrijgbaar in medium en dark roasted.

250 gram 6,95 euro

500 gram 9,95 euro

1 kilo 19,95 euro.