Moederschap en werk

Moederschap en werk 

 

Herken jij het ook dat de combinatie moederschap en werk soms een hele uitdaging kan zijn?

 

De kinderopvang is een hele flinke uitgave. Dat vier dagen opvang van twee kinderen bijna een maand salaris kost.

 

Wat doe jij dan? Blijf jij de kinderen naar de opvang brengen? Of ga jij het zelf doen? 

 

Er zijn altijd oplossingen, maar daar is vaak verandering voor nodig.

Ik spreek uit eigen ervaring. Het idee dat mijn salaris naar de opvang ging, gaf mij geen fijn gevoel. Terwijl de zorg van mijn kinderen iets is, wat ik zelf met plezier en liefde graag doe. Mijn man heeft een hele goede baan. Ben gaan onderzoeken hoe ik mijn werk anders kon gaan inrichten.

 

Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd en heb ik mijn bedrijf "Diana's koffie wereld" opgezet. In kleine stapjes heb ik rondom de zorg van mijn jongens mijn bedrijf opgericht en daar ben ik ontzettend trots op. Nu de jongens wat ouder zijn heb ik meer tijd en ruimte om te groeien.

 

Het geeft mij zo'n goed gevoel dat ik tijd en aandacht aan de opvoeding heb besteed. Ik zie nu wat voor positieve effect het heeft. De jongens zijn erg blij, zitten goed in hun vel, gaan met plezier naar school, sporten graag, hebben veel trouwe. vriendschappen.

 

Er is rust en ritme en regelmaat.

 

Een bedrijf laten groeien gaat ook in kleine stapjes en heeft tijd nodig. Koffie branden, koffie verkoop, koffie diensten, boek schrijven aan mijn magazine werken. Presenteren van mijn eigen koffie programma is de volgende stap.

 

Ik zet mij ook in voor de kansarme en dakloze mensen in Utrecht. Met mijn fietsactie verzamel ik geld in, om eten te kunnen kopen voor deze kwetsbare groep mensen. Deze actie groeit ook met kleine stapjes en in jaren.

 

Voor een aantal uren in de week werk ik voor grote organisatie in Amsterdam.Ik ben zo dankbaar dat ik de stap heb durven nemen om mijn leven aan te passen rondom moederschap. Ruimte heb gegeven om mijn bedrijf in kleine stapjes op te bouwen.

 

Alles wat je aandacht geeft groeit. Als ik zie hoe het nu is. Ben ik zo dankbaar dat ik naar mijn intuïtie en innerlijke stem heb geluisterd.

 

Hoe doe jij het werk en moederschap combineren?

 

Liefs van Diana