Wake up and smell the coffee!

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 13:17

Het verhaal hoe Diana's Koffie Wereld is ontstaan.

Een tijd terug voor de Corona crisis, was ik op een lezing waar de spreker mij inspireerde.

Hij zei” ik gun iedereen een crisis”. Dat vond ik een bijzondere uitspraak. Het deed mij terugdenken aan mijn eigen crisis. Die mij aanzette om te starten als zelfstandig ondernemer en waaruit ik mijn duurzame koffiemerk “Diana’s koffie wereld” ben begonnen. Een crisis kan je wereld compleet veranderen, zowel persoonlijk als zakelijk. Het laat je stilstaan bij essentiële levensvragen die ervoor zorgen dat je het roer omgooit.

 

Voor mij kwam dat een paar jaar geleden. Mijn man kreeg een zwaar ongeluk en op dat moment voelde ik de angst om hem te verliezen. Ik ben ook mijn broertje verloren en de angst voelen om degene van wie ik hou weer te verliezen, zetten mijn gedachten op scherp. Het ongeluk van mijn man had ons overvallen en ondanks we al dichtbij ons hart leefden. Dit zorgde ervoor dat we samen nog meer verwikkeld raakte in mooie gesprekken. Het waren gesprekken over het leven en hoe wij daar vorm aan willen geven.

 

Vooral de vraag “ wat zou je graag willen met je leven, als het immers zo voorbij kan zijn?”, vormde de rode draad.

 

Onze gesprekken hebben ertoe geleid dat ik de moed kreeg om de knoop door te hakken mijn dromen te gaan realiseren en na te jagen. Een crisis kan je opnieuw aan het denken zetten. Heb je nog steeds hetzelfde doel? Heb je de juiste mensen om je heen? Of als je in dezelfde situatie zat als ik, neem je de beslissende stap om totaal iets nieuws te gaan proberen?

 

Wat ik leerde van de crisis was om terug te gaan naar de basis. Weet waar je kracht ligt en wat mij als persoon uniek maakt. Mijn kracht is dat ik mensen kan verbinden en veel waarde hecht aan warmte, respect voor elkaar en duurzaamheid.

In “Diana’s Koffie Wereld” combineer ik deze waarden met mijn passies. Koffie, muziek, yoga, mindful lifestyle, liefde voor de natuur, mensen met elkaar verbinden.

 

Ik organiseerde mijn eerste event “ Food for thought” een dag dat in het teken stond van verbinding met jezelf en met andere, omlijst door heerlijke eerlijke koffie, appeltaart, lachyoga, lezing over voeding, lunch en een intiem muziek voorstelling.

 

Met heel veel liefde heb ik een goede doelen actie opgezet. De actie is op 29-05-2023, de Elfstedentocht 235 km fietsen. Het doel is om geld in te zamelen, zodat er maandelijks een jaar lang een warme maaltijd kan worden uitgedeeld, aan kansarme mensen in Utrecht die bij Herstart komen. Herstart is een initiatief van het Leger des Heils.  


Mijn koffie is een manier om verbinding te maken. Het nodigt uit tot een gesprek en heeft een sociale rol.

Daarom kan ik zeggen een crisis is zo slecht nog niet. Het laat je stilstaan bij wie je bent en er gaan nieuwe deuren open.

Liefs van Diana

 


«